ПРОТОКОЛ № 6 позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації

Дата: 30.03.2020 14:07
Кількість переглядів: 762

 

 

РЕГІОНАЛЬНА КОМІСІЯ

з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

при Миколаївській облдержадміністрації

 

Фото без опису

 

ПРОТОКОЛ № 6

 

позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації

 

м. Миколаїв                                                                         25 березня 2020 року

 

ГОЛОВУВАВ: голова комісії,

       голова Миколаївської облдержадміністрації Стаднік О.В.

 

ПРИСУТНІ:     члени комісії  (за окремим списком)

ЗАПРОШЕНІ: (за окремим списком)

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1. Щодо переведення територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області у режим діяльності в надзвичайній ситуації.

(Стаднік О.В., Коваленко О.П., Трайтлі О.О., Пронін Є.В., Георгієв П.В., Клочко В.І., Бурденко Л.А., Ахрамєєв М.В.)

       

Заслухавши та обговоривши інформацію,

КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:

1. Інформацію з цього питання взяти до відома.

        

2. Перевести органи управління та сили цивільного захисту територіальної підсистеми у режим діяльності в надзвичайній ситуації згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 року №338-р.                                                                                                    Строк: негайно.

 

3. Керівникам служб цивільного захисту відповідними наказами перевести спеціалізовані служби цивільного захисту у режим діяльності в надзвичайній ситуації.

                                                                    Строк: негайно.

 

4. Усі карантинні обмеження, визначені Указом Президента України,  рішеннями Кабінету Міністрів України,     рішеннями регіональної   комісії     з

 

 питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації продовжити на 30 днів.

                                                                    Строк: до 24 квітня 2020 року.

 

5. Управлінню з питань цивільного захисту облдержадміністрації підготувати проекти розпоряджень голови облдержадміністрації про переведення Миколаївської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у режим діяльності в надзвичайній ситуації, визначення керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, начальника штабу і штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

                                                                    Строк: негайно.

 

6. Доручити головам райдержадміністрацій та запропонувати міським (міст обласного та районного значення) головам, головам міських, селищних, сільських об’єднаних територіальних громад:

 

        6.1. Визначити заходи та провести розрахунки щодо влаштування на території міст, селищ і сіл контрольно-пропускних пунктів (на в’їздах до населених пунктів, автовокзалах, автостанціях і залізничних станціях, морських портах) для виявлення осіб із підозрою на захворювання коронавірусом та проведення дезінфекційних заходів.

                                     Строк: негайно на час дії

                                                 карантинних обмежень.

       

        6.2. Встановити жорсткий контроль за проведенням дезінфекційних заходів у приміщеннях всіх об’єктів на території  Миколаївської області.

                                     Строк: негайно на час дії

                                                 карантинних обмежень.

 

6.3. Забезпечити надання допомоги малозахищеним верствам населення, які проживають на відповідних адміністративних територіях.

Строк: негайно.

 

6.4. Забезпечити постійний контроль за проведенням дезінфекційних заходів у транспортних засобах, які здійснюють пасажирські перевезення, спеціально створеними на кінцевих зупинках постами для проведення дезінфекції.

Строк: на час дії карантинних

           обмежень.

 

 6.5. Вжити відповідно до законодавства заходів до запровадження суб’єктами господарювання у сфері роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарським засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності режиму роботи з розрахунку один відвідувач на  10 кв. м2 площі торгівельного (операційного) залу за умови дотримання дистанції між ними не менш як 1,5 метра із встановленням спеціальних позначок.

                                                                    Строк: протягом двох днів.

 

         6.6. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 року №239 про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" внести зміни до розпорядчих документів та заборонити:

6.6.1. До 24 квітня 2020 р. роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

6.6.2. До 24 квітня 2020 р.:

регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, крім перевезення:

- легковими автомобілями;

- службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, погодженими з органами Національної поліції, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

- в одному міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспортному засобі, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах, кількості пасажирів, яка одночасно не перевищує половини кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах, за умови перевезення людей у засобах індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, крім перевезень автомобільними транспортними засобами, передбаченими в абзаці четвертому цього підпункту;

- в одному транспортному засобі та автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, кількості пасажирів, яка одночасно не перевищує половини кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу та визначених у реєстраційних документах, за умови перевезення людей у засобах індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

заїзд на територію автостанцій автобусів, які здійснюють перевезення пасажирів у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, та реалізацію власниками автостанцій квитків автомобільним перевізникам, які виконують такі перевезення.

 

6.7. Інформацію щодо виконання заходів протоколу надавати до управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації.

Строк: щоденно до 12.00 на час установлення карантину. 

 

7. Рекомендувати Головному управлінню Національної поліції в Миколаївській області (Анохін), головному управлінню ДСНС України у Миколаївській області (Грицаєнко), командиру військової частини 3039 Національної гвардії України (Оксенюк), за запитом місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, виділяти необхідну кількість особового складу та техніки для роботи на контрольно-пропускних пунктах.

                                                                    Строк: за запитом на час                                                                                             проведення карантинних                                                                                 заходів.

 

        8. Доручити департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації (Єльчієва) надати допомогу органам виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо вирішення проблемних питань та захисту малозахищених верств населення в умовах дії надзвичайної ситуації та проведення карантинних заходів на території області.

                                                                           Строк: на час дії надзвичайної                                                                                    ситуації.

 

       

 

        2. Про стан виконання попередніх рішень регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації з питань запобігання поширенню поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2 на території Миколаївської області.

Заслухавши та обговоривши інформацію,

КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:

1. Інформацію з цього питання взяти до відома.

 

2. Доручити головам райдержадміністрацій та запропонувати міським (міст обласного та районного значення) головам, головам міських, селищних, сільських об’єднаних територіальних громад:

 

2.1. З метою посилення проведення роз’яснювальної роботи з населенням міст, селищ та сіл області застосовувати розташовані на адміністративних територіях засоби наочної агітації, такі як: бігборди та сітілайти.

                                                                    Строк: негайно на час                                                                                                          проведення карантинних                                                                                 заходів.

 

        2.2. Звернутись до керівників релігійних установ щодо припинення проведення масових служб для запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції.

                                                                           Строк: негайно.

 

        2.3. Райдержадміністраціям 30-км зони навколо ЮУ АЕС та міській раді  м. Южноукраїнська забезпечити виконання рішення регіональної комісії щодо обмеження в’їзду і виїзду на територію м. Южноукраїнська.

                                                                           Строк: негайно на час дії                                                                                             карантинних обмежень.

 

        3. Доручити управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації (Георгієв):

        3.1. Підготувати розрахунки необхідної кількості медичних працівників, по спеціальностям, для роботи під час ліквідації надзвичайної ситуації.

                                                                           Строк: негайно.

 

        3.2. Визначити необхідну кількість місць відпочинку для медичних працівників, які будуть брати участь в ліквідації надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру, та надати інформацію управлінню з питань цивільного захисту облдержадміністрації.

                                                                           Строк: негайно.

 

       

        3.3. За необхідності направити запит до Миколаївського обласного військового комісаріату (Іванов) щодо підготовки переліку медичних спеціалістів Миколаївської області для можливого залучення для ліквідації надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру.

                                                                           Строк: негайно.

 

        4. Доручити голові Первомайської райдержадміністрації вжити заходів щодо перепрофілювання КНП "Первомайська центральна районна лікарня" Первомайської районної ради в інфекційну лікарню для пацієнтів з підозрою на COVID-19.

                                                                           Строк: негайно на час                                                                                                          проведення карантинних                                                                                 заходів

 

        5. Доручити Первомайському міському голові (Дромашко) забезпечити                  перегоспіталізацію пацієнтів з КНП "Первомайська центральна районна лікарня" до КНП "Первомайська багатопрофільна лікарня" Первомайської міської ради та надання амбулаторної допомоги мешканцям Первомайського району.

                                                                           Строк: негайно на час                                                                                                          проведення карантинних                                                                                 заходів

 

        6. Доручити Южноукраїнському міському голові (Пароконному) забезпечити придбання безконтактних термометрів для проведення скринінгу температури та засобів проведення дезінфекції на хлорній основі, відповідно до розрахунків, на час проведення карантинних заходів.

                                                                           Строк: негайно

 

7. Рекомендувати Головному управлінню Національної поліції в Миколаївській області (Анохін):

7.1. Здійснити контроль за діяльністю установ торгівлі, у тому числі торгових павільйонів, на території області щодо їх діяльності відповідно до чинного законодавства та прийнятих рішень регіональною комісією  з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації.

                                                                    Строк: негайно.

 

7.2. Спільно з виконавчим комітетом Южноукраїнської міської ради забезпечити обмеження в’їзду та виїзду громадян та автотранспорту на територію та з території м. Южноукраїнська.

                                                                    Строк: негайно.

 

        8. Рекомендувати ДУ "Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України":

        8.1. Інформувати Кабінет Міністрів України щодо проведених заходів у Миколаївській  області   з   питань   попередження     поширення     небезпечної

інфекційної хвороби COVID-19.

                                                                           Строк: щоденно до 10.00 і 22.00                                                                                на час дії карантинних                                                                                     обмежень.

        

        8.2. Підготувати відеоролик для інформування населення про правила поведінки щодо запобігання захворюванню на корона вірус COVID-19.

                                                                           Строк: 26 березня 2020 року.

 

        9. Визначити місцями проживання та харчування осіб, які залучатимуться до здійсненя заходів з  попередження поширення небезпечної інфекційної хвороби COVID-19  загальнотерапевтичний санаторій-профілакторій "Інгул" Державного концерну "Укроборонпром" і санаторій-профілакторій "Чайка" державного підприємства "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря"-"Машпроект" (далі - об’єкти розміщення).

 

        10. Керівникам об’єктів розміщення підготувати та направити до управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації (Пронін) розрахунки щодо потреби в коштах для проведення заходів з проживання та харчування  осіб протягом 30 днів.

                                                                           Строк: негайно.

 

        11. Управлінню з питань цивільного захисту облдержадміністрації (Пронін) на підставі наданих розрахунків  підготувати узагальнені матеріали, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрацій від 06 березня    2020 року № 85-р, та направити разом зі зверненням голові облдержадміністрації.

                                                                           Строк: у триденний термін.

 

        12. Департаменту економічного розвитку та регіональної політики облдержадміністрації (Капуста) та департаменту фінансів облдержадміністрації (Іщенко) опрацювати надані матеріали  відповідно до Порядку, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрацій від 06 березня                          2020 року № 85-р.

                                                                             Строк: у тижневий термін.

 

        13. Рекомендувати Миколаївському обласному військовому комісару (Іванов) за запитом управління охорони здоров’я облдержадміністрації підготувати та надати розрахунки необхідної кількості медичних працівників, по спеціальностям, для залучення на ліквідацію надзвичайної ситуації.

                                                                           Строк: негайно за запитом

 

        14. Визначити місцем проведення санітарної обробки автотранспортних засобів полігон в/ч А0224:

        14.1. Командиру в/ч А0224 (Луценко) підготувати полігон для проведення заходів з санітарної обробки (оснащення стоків та ємностей для збору використаного деконтамінаційного розчину).

 

        14.2. Доручити  управлінню охорони здоров?я облдержадміністрації (Георгієв), рекомендувати ДУ "Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України" (Клочко), Головному управлінню Держпродспоживслужби в Миколаївській області (Калнаус),  Головному управлінню ДСНС України у Миколаївській області (Грицаєнко) (в межах повноважень) забезпечити проведення санітарної обробки автотранспортних засобів на території                         полігону  в/ч А0224 в ході ліквідації надзвичайної ситуації та по її завершенню.

 

        14.3. Доручити начальнику управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації (Гладкову) забезпечити вивезення та утилізацію використаного санітарного розчину після ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

 

        14.4. Рекомендувати Головному управлінню Національної поліції України в Миколаївській області (Анохін) забезпечити супровід автотранспортних засобів до визначеної на території в/ч А0224 майданчику санітарної обробки під час ліквідації надзвичайної ситуації.

                                                                           Строк: на час ліквідації                                                                                               надзвичайної ситуації на                                                                                 території області

 

        15. Доручити управлінню інфраструктури облдержадміністрації (Сікорському):

        15.1. За наданою інформацією від місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування скласти маршрути перевезення медичних працівників до адміністративних центрів районів та області і вирішити питання забезпечення цих маршрутів пасажирським автомобільним транспортом.

                                                                           Строк: негайно.

 

        15.2. Скласти графіки, напрацювати маршрути і забезпечити рух автомобільного пасажирського транспорту для забезпечення перевезення працівників обласної держадміністрації.

                                                                           Строк: негайно на час дії                                                                                            карантинних обмежень.

 

        16. Інформацію щодо проведених заходів, визначених до виконання рішенням регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій   при   облдержадміністрації, надавати   до   регіональної

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь