ДО ВІДОМА МЕШКАНЦІВ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ ВІТОВСЬКОГО РАЙОНУ !

Дата: 18.04.2019 13:49
Кількість переглядів: 524

 

 

 

 

    У зв'язку із зростанням випадків отруєнь та загибелі бджіл від застосування засобів захисту рослин на посівах сільськогосподарських культур, відділ агропромислового розвитку Вітовської райдержадміністрації та Головне управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області повідомляють, що, згідно вимог ст. 18 Закону України «Про захист рослин», підприємства, установи, організації та громадяни у сфері захисту рослин зобов'язані:

-  додержуватись технології вирощування рослин сільськогосподарського   та іншого призначення;

  •   своєчасно проводити комплекс профілактичних і винищувальних заходів щодо боротьби з шкідниками, хворобами і бур'янами;
  •   виконувати регламенти зберігання, транспортування та застосування засобів захисту рослин.

        На додержання зазначених вимог, суб'єктами господарювання проводяться заходи щодо захисту сільськогосподарських культур                        від шкідливих організмів, що передбачає використання хімічних засобів захисту рослин.

       Застосування хімічних засобів захисту рослин (пестицидів) регламентується Державними санітарними правилами ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві». Відповідно до п. 6.1.7 яких, адміністрація господарств зобов'язана завчасно, але не менше чим за дві доби до початку проведення кожної хімічної обробки, сповіщати населення, власників суміжних сільськогосподарських угідь та об'єктів про місця, строки і методи застосування пестицидів. У період проведення таких робіт у радіусі 200 м                від меж ділянок, що обробляються, повинні бути встановлені попереджувальні написи.

       Крім того, згідно ст. 37 Закону України «Про бджільництво», фізичні                        та юридичні особи, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов'язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів                                       від оброблюваних площ. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк  дії токсичності препарату.

       У випадку проведення авіаційних обробок, замовник таких робіт,               за три доби до їх початку повинен здійснити запобіжні заходи згідно                        з вимогами ДСП 382-96. При застосуванні пестицидів за допомогою авіації необхідно суворо витримувати визначені ДСП 382-96 санітарно-захисні зони від ділянок авіахімічних обробок до інших об'єктів (населених пунктів,
тваринницьких і птахоферм, джерел водопостачання, тощо).

      Відповідальність за дотримання вимог санітарних правил і норм при авіаційному застосуванні пестицидів покладається на замовника виконання авіаційних робіт та власника повітряних суден.

       У відповідності до ст. 21 Закону України «Про захист рослин», порушення законодавства про захист рослин тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно - правову або кримінальну відповідальність згідно із чинним законодавством.

Фото без опису

 

            Адміністрація Шевченківської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь