Герої серед своїх - новий етап проєкту!

Дата: 30.04.2024 14:37
Кількість переглядів: 115

Масштабний форум-експозиція "Безпека населення в умовах війни. Співпраця громад та ДСНС" став місцем зустрічі для понад 900 учасників, серед яких були голови та представники територіальних громад, рятувальники, фахівці з цивільного захисту та експерти з питань безпеки. Цей захід зосередився на найактуальніших аспектах забезпечення безпеки населення в умовах воєнного стану.

 

Значний акцент було зроблено на проєкті "Герої серед своїх", ініціативі, що реалізується Всеукраїнською Асоціацією ОТГ за підтримки ІСАР Єднання . Проєкт спрямований на розвиток добровольчого пожежного руху в Україні. Адже ресурсів ДСНС не завжди вистачає для оперативної допомоги, тому громади можуть створювати бригади добровольців, готових реагувати на будь-які виклики.

 

Спікерами проєкту виступили:

🟢 Олександр Чекригін, директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України, полковник служби цивільного захисту, підкреслив важливість об'єднання зусиль ДСНС та громад у цій сфері. Він також поділився новими напрацюваннями в рамках проєкту, зокрема, створенням навчального посібника для добровольців-пожежників, формуванням єдиного реєстру МПО та ДПО, та розробкою додатку - “Я - доброволець”.

🟢 Віктор Витовецький, директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України, поділився своїми думками щодо ролі центрів безпеки в розвитку добровольчого пожежного руху.

🟢 Агнєшка Пясецька, експертка проектів Фонду міжнародної солідарності за напрямком "Цивільний захист" Solidarity Fund PL in UA, звернулася до проблем із міфами та перекрученнями стосовно добровольчих пожежних об'єднань.

🟢 Анна Острікова, представниця Фонду Ісар Єднання, обговорила важливість підтримки безпекових проєктів та розвитку громад.

🟢 Тетяна Нехайчук, керівник компанії Boosters Consulting Group, наголосила, що створення добровольчих пожежних бригад є одним із ключових завдань у рамках співпраці громад та ДСНС. Вона також розповіла, що командою проєкту розроблено 10 найкращих практик залучення ветеранів до добровольчо-пожежного руху.

 

🧑‍🚒На форумі  було також відзначено команду добровольців вогнеборців Шевченківської громади (Миколаївська область), які об'єдналися ще на початку війни, ставши обличчям проєкту “Герої серед своїх”! 

 

У єдності і співпраці лежить сила, яка дозволяє нам подолати будь-які виклики. Сьогодні ми бачимо, як об'єднані зусилля громад, добровольців, та рятувальників перетворюють ідеї у дії, забезпечуючи безпеку нашого населення. Проєкт “Герої серед своїх” - лише початок. Ми продовжуватимемо працювати разом, будуючи міцні зв'язки, розвиваючи лідерські якості, і впроваджуючи інновації для того, щоб наші громади стали ще безпечнішими та сильнішими!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь