Герої серед своїх - новий етап проєкту!

Дата: 30.04.2024 14:37
Кількість переглядів: 80

Масштабний форум-експозиція "Безпека населення в умовах війни. Співпраця громад та ДСНС" став місцем зустрічі для понад 900 учасників, серед яких були голови та представники територіальних громад, рятувальники, фахівці з цивільного захисту та експерти з питань безпеки. Цей захід зосередився на найактуальніших аспектах забезпечення безпеки населення в умовах воєнного стану.

 

Значний акцент було зроблено на проєкті "Герої серед своїх", ініціативі, що реалізується Всеукраїнською Асоціацією ОТГ за підтримки ІСАР Єднання . Проєкт спрямований на розвиток добровольчого пожежного руху в Україні. Адже ресурсів ДСНС не завжди вистачає для оперативної допомоги, тому громади можуть створювати бригади добровольців, готових реагувати на будь-які виклики.

 

Спікерами проєкту виступили:

🟢 Олександр Чекригін, директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України, полковник служби цивільного захисту, підкреслив важливість об'єднання зусиль ДСНС та громад у цій сфері. Він також поділився новими напрацюваннями в рамках проєкту, зокрема, створенням навчального посібника для добровольців-пожежників, формуванням єдиного реєстру МПО та ДПО, та розробкою додатку - “Я - доброволець”.

🟢 Віктор Витовецький, директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України, поділився своїми думками щодо ролі центрів безпеки в розвитку добровольчого пожежного руху.

🟢 Агнєшка Пясецька, експертка проектів Фонду міжнародної солідарності за напрямком "Цивільний захист" Solidarity Fund PL in UA, звернулася до проблем із міфами та перекрученнями стосовно добровольчих пожежних об'єднань.

🟢 Анна Острікова, представниця Фонду Ісар Єднання, обговорила важливість підтримки безпекових проєктів та розвитку громад.

🟢 Тетяна Нехайчук, керівник компанії Boosters Consulting Group, наголосила, що створення добровольчих пожежних бригад є одним із ключових завдань у рамках співпраці громад та ДСНС. Вона також розповіла, що командою проєкту розроблено 10 найкращих практик залучення ветеранів до добровольчо-пожежного руху.

 

🧑‍🚒На форумі  було також відзначено команду добровольців вогнеборців Шевченківської громади (Миколаївська область), які об'єдналися ще на початку війни, ставши обличчям проєкту “Герої серед своїх”! 

 

У єдності і співпраці лежить сила, яка дозволяє нам подолати будь-які виклики. Сьогодні ми бачимо, як об'єднані зусилля громад, добровольців, та рятувальників перетворюють ідеї у дії, забезпечуючи безпеку нашого населення. Проєкт “Герої серед своїх” - лише початок. Ми продовжуватимемо працювати разом, будуючи міцні зв'язки, розвиваючи лідерські якості, і впроваджуючи інновації для того, щоб наші громади стали ще безпечнішими та сильнішими!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь